De 3 Principper

- Tanke, Bevidsthed, Livskraft

De 3 Principper - grundlaget for min coaching


De 3 Principper, også kaldet "Inside-Out forståelse" er en forståelse, der blev udviklet i 1970'erne af Sydney Banks. Det er en forståelse af vores tanker og følelser, der bygger på, hvordan vores sind helt grundlæggende fungerer fra naturens side - nemlig at livet leves og opleves indefra og ud.


Med andre ord: Vores opfattelse af vores liv og af os selv skabes af vores tanker, og hvis vi er bevidste om dette, kan vi selv bestemme, hvilke tanker vi vil tro på. Lidt ligesom hvis vi skal optage en filmscene og selv kan bestemme, hvilken vinkel og belysning kameraet optager. Lyst eller mørkt. Truende eller opløftende. Deprimerende eller glædeligt. Begrænsende eller fuldt af muligheder.

De 3 Principper: Tanke, bevidsthed og sind/livskraft

 

Tanke

Vi får alle mange tusinde tanker i løbet af dagen. Ikke alle er bevidste. Vi bestemmer ikke selv, hvilke tanker vi får, men vi bestemmer, hvilke vi tror på. Dem, vi tror på, kommer vi til at føle, og dermed skabes vores virkelighed.

Med andre ord: Vores følelser er ALTID skabt af vores tanker.


Bevidsthed 

Det er den, der "er". Den, der ser tankerne og bringer dem til live. Bevidstheden er altid 100% hel - DU "er". Vores mentale sundhed ligger i vores bevidsthed og kan ikke "gå i stykker". Den kan dog være dækket af vores egne negative tanker - ligesom den blå himmel nogle gange gemmer sig bag grå regnvejrsskyer.  


Sind/livskraft

Dette er selve livet - den energi, der får alting til at ske. Den får sår til at hele, frø til at spire, blomsten til at vende sig mod lyset. Sådan er biologien - og sådan er psykologien: Sindet vil altid vende sig mod lyset. Vi har en naturlig opdrift, der gør os i stand til at vende tilbage til "fabriksindstillingen", som vi alle er født med, og hvor glæden og roen er.


Historien bag De 3 Principper

I 1973 i USA havde en helt almindelig mand, Sydney Banks, en helt speciel oplevelse. Han arbejdede som svejser og havde aldrig læst bøger udover svejsebøger. En weekend var han på parterapikursus med sin kone, og under en snak med en psykolog sagde han, at han ikke følte sig godt tilpas der, fordi han var så usikker på sig selv.


Psykologen svarede: "Syd, du er ikke usikker - Du tror bare, at du er usikker."


Dén sætning vendte op og ned på Sydney Banks' virkelighed. Han forstod pludselig, at alt det, han følte, kom fra hans tanker, og ikke omvendt. Han så, at vi selv skaber vores følelser og dermed vores virkelighed. Han kunne se, at alle tanker og følelser er forbigående. Fra det øjeblik følte han sig fri til at tro på lige præcis de tanker, han havde lyst til. 


I tiden derefter betragtede han mennesker omkring sig og kunne se, at mange led af usikkerhed, som han selv havde gjort, og mange andre tankeskabte problemer. Han begyndte at skrive om det og dele sine indsigter, og han så, hvordan den kunne hjælpe folk ud af deres psykiske lidelser. Over tid formulerede han den forståelse, der nu er kendt og anvendt verden over under navnet "De 3 Principper"/"Inside-Out Forståelsen". 

Det siger kunderne

"Kirsten er utroligt sød og varm, og jeg følte mig tryg med det samme. Hun så lynhurtigt, at jeg forstår ting bedre i billedsprog, hvilket var superfedt!


Jeg var meget fanget af mine tanker og af de historier, jeg havde fået lavet om mig selv og verden - nu føler jeg mig på en måde mere fri. Det er lidt, som om jeg har fået et par nye briller på :) "


Mette, klient, Aalborg

Ring eller send en sms

for at aftale nærmere eller booke en tid.


Tlf. 2061 1131